Reserveer online

Duurzaamheid bij Auberge de Smockelaer

De Smockelaer heeft vanaf het begin van de onderneming geïnvesteerd in duurzaamheid. Startend bij de verbouwing van de 18e -eeuwse hoeve in 2002 en voortgezet tijdens de uitbreidingen van de Auberge.

Duurzaamheid van de gebouwen:

Lucht warmtepompen, inlands hout, groene stroom, grijswater systemen, lemen wanden met muurverwarming, afgeschermde elektriciteitskabels, isolatiemateriaal van geperste houtvezelplaten en Isofloc (oud brandwerend krantenpapier). Pellet kachels, gestookt op pellets gemaakt van afvalhout van zagerijen.

Duurzame kenmerken:

Gebruik van biologische producten, biologische schoonmaakmiddelen (Zep). En een duurzame partner voor alle linnengoed en wasserij.

De keuken:

Het keukenteam van Auberge de Smockelaer heeft een passie voor biologische streekgerechten hiermee wordt bedoelt dat er gelet wordt op de herkomst van de producten. Zo komt ons rundvlees, Heuvelland Blondes, van onze buren, de Familie Flamand. Van de Wingbergerhoeve in Epen ontvangen wij het vlees van de biologisch gehouden Herefordrunderen. Bij de Smockelaer treft U een bijzonder verassende culinaire keuken waar eerlijke handel, biologisch, streek- en seizoen producten hoog in het vaandel staan.